Dansk longhitter på andenpladsen ved Final Stage

Jacob Pingel Lauridsen er på en delt andenplads inden finalerunde ved Final Stage.
Jacob Pingel Lauridsen er på en delt andenplads inden finalerunde ved Final Stage.

Danske Jacob Pingel Lauridsen er på andenpladsen ved ECCO Tour og Nordic Golf League Final Stage inden lørdagens finalerunde. To slag foran den langtslående dansker ligger svenske Adam Andersson, mens Knud Storgaard stod for dagens absolut bedste runde.

En hård vind prægede spillet på andendagen af Final Stage, hvorfor scores var markant højere end normalt. Adam Andersson sluttede dog sin hårde dag af med en imponerende eagle på sidste hul, hvorfor han kan tage en føring på to slag med sig til finalerunden.

På en delt andenplads i samlet fire under par ligger islandske Andri Bjornsson og den danske longhitter Jacob Pingel Lauridsen. De tre spillere udgør førerbolden lørdag. 

Forrygende runde af Knud Storgaard
Den tidligere danske Europa Tour spiller, Knud Storgaard, stod for dagens i særklasse bedste runde. Seks under par skød Storgaard i de svære betingelser og kravlede hele vejen op gennem feltet til en delt fjerdeplads.

Kampen om sejren i denne uge er dog sekundær, og de førende spillere vil fredag aften primært glæde sig over, at de har skabt afstand ned til den afgørende 25. plads, som er succes-kriteriet ved Final Stage.

I top-25 inden lørdagens finalerunde ligger blandt andre Marucs Garfield Hansen, Marcus Helligkilde, Simon Willer, Andreas Søndergaard, Keen Bernberg, Frederik Andersen og Jeppe Kristian Andersen.

Det spiller de om
Ved Q-School Final Stage er kategorier til både ECCO Tour og Nordic Golf League på højkant, og for mange spillere er turneringen faktisk sæsonens vigtigste. En god kategori sikrer en stabil kalender i 2017, så man kan planlægge og spille præcis de turneringer, man ønsker.

Det vigtigste ved Final Stage er at slutte i Top-25, hvilket giver en kategori 6 i 2017. De spillere, der efter dagens runde klarede cuttet, men som i løbet af lørdagens runde ikke formår at slutte i top-25, vil få tildelt en kategori 9. Den giver adgang til de fleste turneringer i 2017. De spillere der fredag missede cuttet ved Final Stage får en kategori 12 til 2017-sæsonen.

Spillere, der blot valgte at spille 1st stage tidligere på ugen har sikret sig en kategori 14, som vil give dem enkelte ECCO Tour starter i 2017.

Du kan se stillingen ved Final Stage her