Danske talenter viste klassen, da svensker vandt Q-School i Himmerland

Jakob Hansson vandt Nordic Golf League Q-School Final Stage i 15 under par.

De unge danske talenter viste sig for alvor frem på finaledagen af ECCO Tour og Nordic Golf League Q-School på Himmerland Golf & Spa Resort. Ingen kunne dog fange svenske Jakob Hansson, der sikkert kørte sejren hjem.

Jakob Hansson vandt suverænt Final Stage med en samlet score i 15 under par. Det var tre slag bedre end danske Christian Dahl, der ellers undervejs lignede en vinder af turneringen. Skive-talentet var efter dagens første 14 huller hele otte slag under par, og da banen spilles som par 68, så jagtede han for alvor en 59er. Sådan gik det desværre ikke og både 59er og sejren udeblev. En andenplads i samlet 12 under par viser dog, at Christian Dahl er et navn vi kommer til at høre mere om i fremtiden.

En spiller vi allerede har hørt en del om er 16-årige Rasmus Højgaard. Han sluttede på en tredjeplads på Final Stage i samlet 10 under par, og satte endnu en streg under, at han er en fremtidens mand i dansk golf. Egentlig er der ingen grænse for, hvor god Gyttegård-kometen kan blive.

Gustav Frimodt fra Odense Eventyr Golf sluttede på fjerdepladsen i ni under par, mens Marcus Helligkilde sluttede på sjettepladsen i otte under par.

Turneringen gav svensk sejr, men beviste, at der er masser af grøde i dansk golf. 

Top-25 og lige har opnået en kategori 6 til næste år. Det betyder, at de kan vælge og vrage mellem alle turneringer på både ECCO Tour og Nordic Golf League i 2018. De øvrige spillere, der klarede cuttet på Final Stage får en kategori 9a, mens de spillere, der i går missede cuttet har opnået en kategori 12a.

Du kan se resultatet af Nordic Golf League Q-School Final Stage her.