ECCO Tour sætter fart på – Nye regler skal stoppe langsomt spil

Et nyt Pace of Play system skal på ECCO Touren og Nordic Golf League fremme spillets hastighed i 2018.

“Du har kun 60 sekunder” lyder den nye kampagne fra ECCO Touren. Flere elementer i det nye “Pace of Play” regelsæt forventes at øge hastigheden betragteligt på den nordiske tour i 2018.

Det mest banebrydende ved de nye regler – der blev vedtaget af Nordic Golf Leagues komité så sent som tirsdag – er, at spillerne fremover ikke modtager en advarsel, når de kommer “på klokken”. Således kan alle straffes for langsomt spil omgående, også selvom de ikke er ude af position ift. tidsskemaet.

– Den del forventer jeg har en stor præventiv effekt. Spillerne ved ikke, om de bliver timet, og derfor er de nødt til hele tiden at tænke, at de skal holde sig inden for de 60 sekunder, forklarer ECCO Tour ejer, Flemming Astrup.

Spillerne har altså for fremtiden 60 sekunder til at slå sit slag. Den tid starter, når de er fremme ved deres bold, og inkluderer således “på med handsken”, vurdering af vind, måling af afstand, prøvesving og selve slaget. 

Og selvom spillerne har holdt et godt tempo på hele runden, ikke sænker spillerne bag sig, og egentlig venter en del på dem foran, skal de stadig rubbe neglene. 

– Vi vil gerne derhen, hvor spillerne hele tiden forsøger at komme så hurtigt frem som muligt. Man ved aldrig, hvornår man pludselig skal lede 10 minutter på et hul, eller vente på en dommer. Og så er det jo dumt, at man bevidst har gået og taget sig ekstra tid og pludselig sænker hele feltet, uddyber Flemming Astrup.

Også formanden for Nordic Golf League, Claus Mølholm, forventer, at de nye regler øger hastigheden.

– Forventningen er, at spilletempoet øges ved, at timingen af en spiller kan ske uafhængigt af, om holdet er in/out of position. Dommerne vil også have lettere ved at tildele advarsler, når det “kun” er bøder i forbindelse med de to første overtrædelser. Ikke mange dommere har lyst til at uddele strafslag og måske afgøre en turnering, siger Claus Mølholm.

  • Hver “bad time” noteres på en officiel “Pace of Play” side. Her kan spillere og andre interesserede følge med i, hvem der har fået flest “bad times.
  • Hvis en spiller modtager 5 “bad times” på en runde medfører det diskvalifikation.
  • Hver “bad time” giver spilleren en bøde på 20 Euro.
  • Fem “bad times” i løbet af sæsonen giver en ekstra bøde på 100 Euro. 
  • Efter fem “bad times” i sæsonen medfører hver “bad time” en bøde på 100 Euro.

Det nye Pace of Play system træder i kraft fra i dag, når Bravo Tours Open by Visit Tønder på Rømø Golf indledes. Du kan følge med LIVE her.