Martin Amtkjær fejrer sin birdie på sidste hul og en score i 66 slag, seks under par ved Kitchen Joy Championship Presented by Eventyret Fyn.

Martin Amtkjær fejrer sin birdie på sidste hul og en score i 66 slag, seks under par ved Kitchen Joy Championship Presented by Eventyret Fyn.

Martin Amtkjær gik torsdag en forrygende runde ved Kitchen Joy Championship Presented by Eventyret Fyn, og fører overraskende med to slag efter førstedagen. En svensker løb dog med en stor del af opmærksomheden grundet en meget bemærkelsesværdig stime.

Der var storm over HC Andersen Golfs åbne anlæg, da Kitchen Joy Championship Presented by Eventyret Fyn torsdag blev skudt i gang. Martin Amtkjær trodsede de svære betingelser, og med en runde i 66 slag, seks under par, tager han en føring på to slag med sig fra førstedagen.

“Det hele flaskede sig”
– Det var så fedt. F… hvor var fedt i dag, sagde en begejstret Martin Amtkjær efter runden, inden pulsen dykkede, og der blev gjort mere rationel status.

– Jeg spillede virkelig godt. Jeg var aldrig rigtigt i problemer, og det hele flaskede sig bare. Jeg slog gode slag hele dagen, og fik udnyttet mine muligheder på greens, uddybede Holstebro-spilleren.

– Nøj hvor var det bare fedt at føle, at man var i kontrol hele dagen. Det giver virkelig noget motivation, rundede Amtkjær af.

Mens Amtkjær sprudlede på 18 huller, og indtager førstepladsen på leaderboardet, så var det en svensker, der blot skulle bruge et enkelt hul til at løbe med en stor del af opmærksomheden torsdag.

Langtslående Per Barth viste torsdag, at han også slår ganske præcist.

Langtslående Per Barth viste torsdag, at han også slår ganske præcist.

En sindssyg svensk stime
Per Barth lavede nemlig den første albatros i ECCO Tour historien, da han fra 164 meter udnyttede den kraftige medvind til det maksimale og holede sit andetslag på HC Andersen Golfs hul 12.

Og som om det ikke var nok, så var dagens albatros kulminationen på en uge, hvor en hel golfkarrieres marginaler forpagtede sig for Per Barth.

To hole in ones, en eagle og en albatros er udbyttet fra de seneste tre runders golf for den overvældede svensker.

– Jeg har tit følt mig lidt uheldig. Indtil for tre dage siden havde jeg aldrig lavet en hole in one. Nu har jeg lavet to OG en albatros, griner 28-årige Per Barth, der trods et par sene bogeys indtager andenpladsen ved Kitchen Joy Championship Presented by Eventyret Fyn.

Øvrige resultater
Bemærkelsesværdigt var det også, at den blot 16-årige finske komet, Oliver Lindell, ligger på en delt fjerdeplads i tre under par efter førstedagen.

Med de rød-hvide briller bød førstedagen, foruden Amtkjær, på en række andre flotte danske præstationer, som lover godt for resten af ugen i det nordfynske.

På en delt ottendeplads ligger Patrick O’Neill, Kasper Estrup, Nikolaj Nissen, Mads Kristensen og Mathias Gladbjerg i to under par.

Et slag dårligere i en under par (nr. 16), ligger Stephan Juul, Niklas Nørgaard Møller og Oliver Nyholm, mens blandt andre Rasmus Hjelm, Lars Johansen og hjemvendte Patrick Winther i par (nr. 25) også har fået en fin start på Kitchen Joy Championship by Eventyret Fyn.

Du finder stillingen her.

Kitchen Joy Championship Presented by Eventyret Fyn begynder igen fredag morgen kl. 07.30. Du kan se starttiderne her.

 

Comments are closed.