Fartrekord og dobbelt dansk føring på ECCO Touren

Mathias Gladbjerg fører Bravo Tours Open by Visit Tønder i tre slag under par sammen med Martin Leth Simonsen.

Der var fart over feltet på førstedagen af Bravo Tours Open by Visit Tønder. De nye regler for langsomt spil betød, at feltet susede rundt på de 18 fantastiske men vindblæste huller. Bedst til det var Martin Leth Simonsen og Mathias Gladbjerg, der begge brugte 69 slag (-3).

Helt som forventet så var temaet blandt spillerne på Enjoy Resort og Rømø Golf onsdag morgen de nye regler for langsomt spil. Og de nye regler virkede! Sidste bold kom onsdag aften i klubhuset efter 4 timer og 16 minutter, hvilket er ca. en time hurtigere end i 2017. Læs mere om de nye regler her.

Og bedst i den hårde blæst og det opskruede tempo var Martin Leth Simonsen og Mathias Gladbjerg, der med runder i tre under par har lagt sig i spidsen for Bravo Tours Open by Visit Tønder. Begge spillere har fået en fin sæsonstart, og sidstnævnte Gladbjerg føler sig godt rustet til sæsonen og satser på et stort gennembrud.

– Det håber jeg. Men det er vi jo mange herude, der tror og håber, smiler Gladbjerg.

– Jeg synes, at jeg begynder at føle mig rigtigt godt tilpas herude på Touren, og jeg begynder at forstå spillet bedre og bedre. Fokus er flyttet fra, at det hele skal se pænt og korrekt ud, til at jeg skal komme rundt på så få slag som muligt. Og jeg føler også i dag, at jeg – i de dårlige perioder – får holdt rigtigt godt sammen på mit spil, forklarer Mathias Gladbjerg.

Der var også roser fra 25-årige Gladbjerg til det nye Pace of Play system.

– Jeg kan godt lide, når spillet glider derude, og i dag var der meget lidt ventetid. Jeg kan godt lide systemet. Jeg rådførte mig også med en dommer undervejs, for at høre hvor meget tid jeg brugte på hvert slag. Men helt sikkert en kærkommen ændring, som allerede i dag gav hurtigere spil, slutter Gladbjerg.

Oliver Suhr er næstbedste dansker i to slag under par, mens Martin Leth Simonsen efter fem spillede huller er på ottendepladsen et enkelt slag under par. 

Følg med LIVE her.

Se stillingen ved Bravo Tours Open by Visit Tønder her.