Glad Hjelm fører ECCO Tour finalen i Himmerland efter 63’er

Rasmus Hjelm fører Race to Himmerland efter en første runde i 63 slag, syv under par. Photo: Lars Moeller
Rasmus Hjelm fører Race to Himmerland efter en første runde i 63 slag, syv under par.
Photo: Lars Moeller

Rasmus Hjelm blev i den forgangne uge far til en lille dreng, og det fejrede nordjyden med at lægge sig i spidsen for Race to Himmerland efter en fornem runde i 63 slag, syv under par. I pro-am konkurrencen fører “Søms 2” som består af Lars Wejrup og Rasmus Hjelm.

Rasmus Hjelm kæmpede som resten af feltet torsdag med en meget kraftig vind over Himmerland Golf & Spa Resort. På Garia Course formåede Aalborg-spilleren at sætte to eagles og fire birdies på kortet, og da kun en bogey på ottende hul trak i den forkert retning, så kan Hjelm overnatte på førstepladsen i syv under par.

– Jeg spillede godt. Jeg synes, det var stabilt og sikkert hele dagen, fortalte Rasmus Hjelm efter runden, inden snakken hurtigt gled over på noget som ifølge Hjelm er langt mere vigtigt.

– Jeg fik en lille dreng i sidste uge, og det er helt fantastisk. Det sætter virkeligt tingene i perspektiv, og man begynder at forstå, at golfen ikke er det vigtigste i livet, fortæller den stolte farmand, der i dagens anledning havde dekoreret eller markeret sine bolde med “Philip” – navnet på sin nyfødte søn.

Og dagens 63’er og føring viser vel, at perspektiveringen bestemt ikke har gjort noget dårligt for Rasmus Hjelms golfspil.

En fænemonal runde på Europa Tour banen, Backtee Course
På andenpladsen i seks under par ligger svenske Niclas Johansson. Og selvom hans runde på Backtee Course i 67 slag, seks under par, “kun” rækker til en andenplads, så må Johanssons runde siges at være særdeles imponerende. Med kraftig vind på Europa Tour banen er 67 slag, seks under par en aldeles fremragende score og faktisk hele fire slag bedre end den næstbedste score blandt den halvdel af feltet, der torsdag kæmpede sig rundt på den svære Backtee Course.

På en tredjeplads i fem under par ligger danske Jakob Kollerup efter en fornem 65er på Garia Course, mens den svenske duo Oliver Gillberg (a) og Tobias Rosendahl deler fjerdepladsen i fire under par.

Navne som Daniel Løkke, Mark Haastrup, Oliver Lindell, Nicolai Tinning og Kasper Estrup kom også godt fra land, og er alle placeret i top-25 efter førstedagen.

Kasper Estrup kom flot fra land ved Race to Himmerland og jagter nu for alvor sejren i FREJA Final 4Four.
Kasper Estrup kom flot fra land ved Race to Himmerland og jagter nu for alvor sejren i FREJA Final 4Four.

Estrup jagter sejr i FREJA Final 4Four
Sidsnævnte Kasper Estrup indledte Race to Himmerland med en runde i tre under par, og i kampen om den samlede sejr i FREJA Final 4Four, var det bestemt interessant. Kasper Estrup ligger inden denne uge nummer to på FREJA Final 4Four Ranking og er kun 529 euro efter Niklas Lindström på førstepladsen.

Et godt resultat i Himmerland i denne uge kan således sende Estrup tættere på det eksklusive Maurice Lacroix Masterpiece ur til en værdi af 75.000 kroner, som spillerne dyster om i FREJA Final 4Four.

Pro-Am føring til Søms 2
Race to Himmerland afvikles sideløbende som en Bestball Pro-Am, hvor hver professionelle har en amatør/sponsor som makker. I den konkurrence hjalp Rasmus Hjelms fornemme runde i syv under par sit hold, “Søms 2”, til en føring i 10 under par efter førstedagen. “Søms 2” består foruden Rasmus Hjelm af Lars Wejrup.

Et slag efter “Søms 2” ligger “Bones Junior”, hvor amatøren Jonas Laursen havde stor glæde af professionelle Jakob Kollerups mange birdies. “Bones Junior” er ni under par i deres bestball efter første runde.

Du kan se stillingen ved Race to Himmerland her.

Du kan se stillingen i Pro-Am konkurrencen her.