Hjemmebanespiller fører Jyske Bank Made in Denmark Qualifier efter førstedagen

Oliver Hundebøll Jørgensen (tv.) fører efter første runde af Jyske Bank Made in Denmark Qualifier. Morten Ørum Madsen (th.) ligger nummer fire.

Oliver Hundebøll Jørgensen har vist lovende takter i denne sæson, og onsdag kulminerede spillet i en superrunde i 64 slag, otte under par, på Ry-banen i Silkeborg Ry Golfklub. Dermed fører Hundebøll efter førstedagen, mens Nicolai Kristensen og hjemmebanefavoritten, Morten Ørum Madsen er lige i hælene på unge Hundebøll.

Hundebøll på vej til Himmerland?
Oliver Hundebøll Jørgensen har til daglig hjemme i Silkeborg Ry Golfklub, og den hjemmebanefordel ser han ud til at udnytte i denne uges ECCO Tour afdeling, Jyske Bank Made in Denmark Qualifier. Kan Hundebøll fortsætte stilen de næste to dage, så ligger der en stor oplevelse og venter i Himmerland om blot to uger.

Men inden det kan blive en realitet, så skal den unge silkeborggenser holde nogle af feltets bedste og mest rutinerede spillere bag sig.

Nicolai Kristensen har masser at juble over i disse dage. Efter første runde af Jyske Bank Made in Denmark Qualifier 2019 deler han andenpladsen med norske Elias Bertheussen i syv under par.

Nicolai Kristensen buldrer videre
Formstærke Nicolai Kristensen i syv under par, er blot et slag efter Hundebøll efter første runde. “Knist” har vist højt niveau i år, og det ser ud til, at vinteren er blevet brugt fornuftigt for Royal Golf Club profilen, der inden denne uge indtager sjettepladsen på GolfBox Nordic Golf League.

– Jeg har arbejdet stenhårdt hele vinteren, så det er dejligt at se, at det bærer frugt nu. Jeg føler, at spillet er godt og stabilt, men jeg vil fortsætte med at klø på, så jeg kan fortsætte min udvikling, fortæller Nicolai Kristensen, der også roser anlægget i Ry.

– Det er en rigtig god golfbane. Den står typisk lidt i skyggen af banen i Silkeborg, men det synes jeg er synd. Det er en anden type bane end Silkeborg, men kvaliteten er i absolut topklasse, fortæller “Knist” fra træningsbanen i Ry, hvor der slås lidt bolde efter runden.

Inden denne uge, indtager Nicolai Kristensen desuden tredjepladsen på Made in Denmark ranglisten, så et godt resultat kan meget vel sende ham videre til Made in Denmark presented by FREJA om 14 dage i Himmerland.

Morten Ørum Madsen holder sig til i kampen om sejren ved Made in Denmark Qualifier 2019

Hjemmebanefavorit i perfekt position
Morten Ørum Madsen indtager fjerdepladsen efter førstedagen efter en stærk runde i 66 slag, seks under par. “MØM” opfyldte således første del af sit eget ønske om at holde sig inde i kampen om sejren, når finalen skal spilles på favoritbanen i Silkeborg fredag.

Morten Ørum Madsen er allerede inden denne uge sikker på en startplads ved Made in Denmark presented by FREJA, men da MØM indtager andenpladsen på GolfBox Nordic Golf League Ranking kan et godt resultat sende ham et stort skridt nærmere Challenge Touren i næste sæson. 

Og så kan finalerunden i Silkeborg fredag også blive ganske vel-besøgt, hvis en af klubbens store stjerner spiller med om sejren

Tidligere Europa Tour spiller kan gentage bedriften fra 2018
Rutinerede Thomas Nørret, der i 2018 kvalificerede sig til Made in Denmark via Made in Denmark Qualifier, ser ud til at være på samme mission i år. Lyngbygaard-direktøren gik dagens runde i 67 slag, fem under par, og det rækker til en ottendeplads side om side med blandt andre Mathias Gladbjerg og Christian Dahl.

Du kan se stillingen ved Jyske Bank Made in Denmark Qualifier her.

Du kan se stillingen på Race to Himmerland ranglisten her, hvorfra de tre bedste efter denne uge kvalificerer sig til Made in Denmark by FREJA i Himmerland om 14 dage.