Huldahl fører inden finalen: Nyt dansk talent presser på

Jeppe Huldahl lukkede konkurrenterne indenfor, men har stadig gode vinderchancer ved PGA Catalunya Resort Championship

Jeppe Huldahl går ind til finalerunden af PGA Catalunya Resort Championship i en delt føring med norske Aksel Kristoffer Olsen i 10 under par. Det danske stortalent, Marcus Helligkilde, nærmer sig toppen, og i otte under par er han helt fremme på fjerdepladsen.

Som det så tit går efter en fantastisk runde, så var hullerne noget mindre på Jeppe Huldahls anden runde af PGA Catalunya Resort. Gårdsdagens 60’er blev fulgt op af en runde i par, og dermed lukkede Huldahl konkurrenterne ind i kampen igen.

– Jeg spillede egentlig ret godt på de sidste ni huller i dag, og gav mig selv en masse chancer. Jeg fik desværre bare ikke holet nogle putts, og så sluttede jeg med at tre-putte på sidste, forklarede Jeppe Huldahl efter runden.

– Jeg glæder mig til førerbolden i morgen, men jeg ville gerne have lavet lidt flere birdies i dag, og givet mig selv et forspring inden finalen, men nu må vi se, hvordan det går i morgen, sluttede Huldahl.

Nyt dansk stortalent folder sig ud
Danske Marcus Helligkilde, der forventes at blive én af profilerne på ECCO Touren i år, skød sig for anden dag i træk rundt i fire under par. I samlet otte under par har han tirsdag muligheden for at vinde sin første sejr på ECCO Touren.

Marcus Helligkilde diskede op med hele syv birdies på dagens runde på den krævende Stadium Course, og beviste nok engang, at både spil og selvtillid rækker til noget stort. Tirsdag får han i næstsidste bold selskab af de to Challenge Tour spillere, Christopher Feldborg Nielsen fra Sverige og Marco Iten fra Schweiz.

Store navne stadig med i kampen, mens andre røg ud
Lige i kølvandet på de førende følger en række af feltets største navne. Joel Sjöholm, Martin Leth Simonsen og Victor Østerby deler syvendepladsen i syv under par, mens Europa Tour spilleren, Joel Stalter fra Frankrig er yderligere et slag tilbage i seks under par. Med kun fire slag op til de to førende, kan han dog sagtens nå at spille en rolle i afgørelsen tirsdag eftermiddag.

Oliver Suhr, Mark Haastrup og den forsvarende mester, Mathieu Fenasse indtager 13. pladsen i fem under par, mens også Nicolai Kristensen i fire under par, øjner et nyt topresultat som opfølgning til sidste uges andenplads.

Den højtprofilerede spanske golfkomet, Adri Arnaus, kæmpede med spillet på mandagens runde, men kom alligevel rundt under par. Arnaus deler 19. pladsen med Nicolai Kristensen, Peter Launer Bæk, Jacob Glennemo og den hollandske Challenge Tour spiller, Jurrian Van der Vaart.

Feltets måske største navne, Michael Hoey, Alvaro Velasco og Florian Fritsch missede alle cuttet og må holde fri tirsdag.

Du kan se stillingen ved PGA Catalunya Resort Championship her.