Jeppe Huldahl er tilbage: 60 slag og stor føring

Jeppe Huldahl gik søndag en forrygende runde i 60 slag ved PGA Catalunya Resort Championship

Jeppe Huldahl satte søndag en fed streg under, at der er bund i hans comeback. Blot 60 slag skulle han bruge på PGA Catalunya Resort’s Tour Course, og med en score på 10 under par, fører han med tre slag efter førstedagen.

Huldahl havde ellers en rolig start på sin runde, og efter syv huller, var han blot et enkelt slag under par. Herefter gik det stærkt. Syv birdies og en eagle på de sidste 11 huller betød, at Huldahl endda fik lov at snuse til en 59’er, da han havde et 25 meter eagle putt på sidste hul. Det blev “kun” til en birdie og dermed en runde i 60 slag.

Jeppe Huldahl har i flere år været væk fra topgolfen, men i november vendte lysten tilbage. Et besøg på Tourskolen – hvor han via sin Europa Tour sejr i 2009 var direkte kvalificeret til Final Stage – sikrede ham en Challenge Tour kategori, og blot en måned inden Challenge Touren for alvor begynder, ser Huldahl skarp ud.

LÆS OGSÅ: Tid til revanche – spansk Komet slutter sig til ECCO Touren

Tre slag efter Jeppe Huldahl efter førstedagen ligger den finske amatør, Sami Välimäki og norske Aksel Kristoffer Olsen. Sidstnævnte Olsen var for et år siden tæt på at snuppe sejren, da han sammen med Joel Sjöholm og Oliver Suhr tabte i omspil til Mathieu Fenasse.

På fjerdepladsen i seks under par ligger Martin Leth Simonsen og Benjamin Poke. Mads Søgaard er på syvendepladsen i fire under par sammen med blandt andre Marcus Helligkilde, mens Peter Launer Bæk, Nicolai Kristensen, Niklas Nørgaard Møller, Mark Haastrup og Victor Østerby ligger på 11. pladsen i tre under par. Den placering deler de med stærke internationale navne som Joel Sjöholm, Mathieu Fenasse og spanske Adri Arnaus.

Sidstnævnte Adri Arnaus spås af mange en stor fremtid i verdenstoppen, og det skal blive spændende at se, hvad han kan gøre, når de førende spillere de næste to dage skal prøve kræfter med den mere krævende Stadium Course. I øvrigt et anlæg hvor danske Søren Hansen fortsat sidder på den banerekord han satte i 2009.

Du kan se stillingen efter første runde af PGA Catalunya Resort Championship her.