Morten Ørum Madsen glæder sig til ECCO Tour på hjemmebanen i Silkeborg Ry

Morten Ørum Madsen plejer at være forrygende på hjemmebanen i Silkeborg. Kan han vinde Jyske Bank Made in Denmark Qualifier 2019?

I denne uge gælder det Jyske Bank Made in Denmark Qualifier i Silkeborg Ry Golfklub. På fredag vil der blive sat navn på de 6 ECCO Tour spillere, der er klar til Made in Denmark presented by FREJA om to uger i Himmerland.

Morten Ørum Madsen har fået en flot start på ECCO Touren i denne sæson, og på hjemmebanen i Silkeborg kan det være noget stort i vente.

Morten Ørum Madsen er favorit på hjemmebane
– Jeg glæder mig til at spille ECCO Tour i Silkeborg og Ry. Uanset om det er Europa Tour, ECCO Tour eller bare en alm. klubturnering, så er det altid fantastisk at spille på hjemmebane. Og så er det dejligt at kunne sove i sin egen seng, fortæller Morten Ørum Madsen, og indrømmer, at han nok havde håbet, at han aldrig skulle spille ECCO Tour på hjemmebanen igen.

– For fem år siden var det bestemt ikke planen, at jeg skulle spille ECCO Tour igen. Men desværre lyver resultaterne ikke, og man er ikke bedre, end der hvor man spiller. Og faktisk betyder det ikke så meget for mig, hvor jeg spiller lige nu. Det vigtigste er, at jeg kan fortsætte genopbygningen af mit spil og især de mentale aspekter af golfen, fortæller altid-sympatiske Morten Ørum Madsen.

Skal holde fokus
Og noget tyder på, at Morten Ørum Madsens hårde arbejde og dedikation bærer frugt. Han indtager lige nu andenpladsen på GolfBox Nordic Golf League Ranking, og det ser godt ud i ræset om oprykning til Challenge Touren. Også selvom det ikke direkte har MØMs interesse.

– Altså jeg ved jo godt, hvordan jeg ligger på ranglisten, men jeg fokuserer slet ikke på det. Mit eneste fokus er på at finde tilbage til mit gamle niveau. Jeg skal træne hårdt og forbedre mig, og begynder jeg at spille, som jeg ved, jeg kan, så skal resultaterne nok komme. Jeg bliver jo ikke bedre til golf af at sidde og kigge på ranglisten, griner MØM.

Morten Ørum Madsen vandt i februar PGA Catalunya Resort Championship 2019 og ligger lige nu nummer to på GolfBox Nordic Golf League Ranking.

MØM håber at holde sig inde i kampen, når feltet rammer skovbanen i Silkeborg
Og tilbage til denne uges Jyske Bank Made in Denmark Qualifier. Tidligere var Morten Ørum Madsen dræbende skarp på sin hjemmebane i Silkeborg, og det kan han meget vel vise sig at være igen i denne uge. Men inden turen går til Europa Tour banen i skoven, starter de 156 spillere med to runder i Ry. Og den bane byder på helt andre udfordringer end Silkeborg-banen.

– Ry er en rigtig god golfbane. Man har en fordel, hvis man slår langt, for så kan man nå over nogle strafområder og bunkers fra tee. Og lige nu er roughen ikke så sej, så der kan virkelig angribes, hvis vinden ikke er for hård, forklarer Morten Ørum Madsen, der håber, at han kan spille sig i en god position inden finalerunden på Silkeborgs anerkendte skovbane.

– Jeg kender Ry-banen rigtigt godt, og jeg føler mig godt tilpas. Men jeg må også indrømme, at jeg føler mig endnu bedre tilpas på den gamle bane i Silkeborg. Så jeg håber, at jeg kan holde mig til i toppen, når vi skal til Silkeborg til finalerunden på fredag, uddyber MØM, der tror på et godt resultat.

– Jeg ville jo gerne bare sige, at “den her vinder jeg”, men sådan ligger landet ikke, griner MØM.

– Men jeg synes, at spillet hele tiden går fremad. Når jeg spiller godt, spiller jeg faktisk rigtigt godt. Det handler mere om at eliminere mine fejl og gøre de tynde slag bedre. Hvis jeg kan gøre det, så tror jeg, at jeg har en chance i denne uge, og det kunne være virkelig sjovt, slutter MØM fra træningsbanen i Ry.

6 spillere bliver klar til Made in Denmark presented by FREJA
Ved Jyske Bank Made in Denmark Qualifier kvalificerer de tre bedste (Bedste dansker er garanteret en plads) sig til Made in Denmark by FREJA i Himmerland om 14 dage.

Ligeledes kvalificerer tre spillere sig til Made in Denmark presented by FREJA fra ECCO Tourens rangliste. Her har Gudmundur Kristjansson og Morten Ørum Madsen allerede sat sig på de to, således at kun den tredje og sidste kval-plads er aktuel. Og tredjepladsen indtages inden denne uge af formstærke Nicolai Kristensen.

Du kan se startlisten ved Jyske Bank Made in Denmark Qualifier her.