Nicolai Kristensen jagter mere succes på vestjysk golfperle

Nicolai Kristensen har haft meget at juble over i denne sæson, og han nærmer sig nu oprykning til Challenge Touren 2020

Onsdag morgen starter Esbjerg Open by EnergiMetropol Esbjerg på Marbæk-banen i Esbjerg Golfklub. Og mens Niklas Nørgaard Møller som bedste ECCO Tour dansker efterhånden ligner en stensikker oprykker til Challenge Touren, så kan en “ny” profil faktisk også mere eller mindre sikre sig oprykning i denne uge. 

Nicolai Kristensen har indtil nu haft en rigtig flot sæson, og en andenplads i den ekstra pengestærke turnering i sidste uge betyder, at “Knist” på det helt rigtige tidspunkt er rykket frem i bussen. Inden denne uge i Esbjerg indtager han fjerdepladsen på GolfBox Nordic Golf League Ranking, og en sejr i Esbjerg vil med al sandsynlighed betyde Challenge Tour i 2020. 

– Det var en vigtig andenplads i sidste uge. De mange point betyder, at jeg nu ikke behøver “spilde” en uge på at spille 1st stage til European Tour Q-School i september. Nu kan jeg i stedet bruge den uge på at få ladet batterierne op og i stedet fokusere på Nordic Golf League og på at holde mig i top-5, siger en glad og veloplagt Nicolai Kristensen til ECCO Touren. 

Esbjerg er en verdensklasse golfbane”
Og der kunne meget vel være et nyt topresultat på vej til vestjyden allerede i denne uge. Nicolai Kristensen er nemlig vokset op på et nogenlunde tilsvarende anlæg i Holstebro, og kan rigtigt godt lide banen i Esbjerg. 

– Esbjerg er bare en verdensklasse golfbane. Det er en rigtig “strikers” bane, hvor man hele tiden skal slå gode slag. Det er egentlig nogenlunde simpelt omkring greens, men det lange spil bliver konstant sat på prøve. Jeg har spillet her rigtigt mange gange, og på Skovbanen i Holstebro endnu flere, så den her slags baner passer mig rigtigt godt, fortæller Nicolai Kristensen,

Højt bundniveau lægger fundamentet
Kristensen har i denne sæson optrådt 17 gange på Nordic Golf League og er kun sluttet uden for top-20 fire gange. Et ekstremt højt bundniveau, og det er dét, der nu er ved at sende talentet på Challenge Touren. Det er desuden også blevet til både en sejr og en andenplads. 

– Jeg har haft et højt bundniveau i år. Og selvom det ikke er et højt bundniveau, der gør, at jeg har en sejr og en andenplads, så betyder bundniveauet alligevel en helt del. Jeg “grinder” rigtigt godt, hvilket vil sige, at jeg hele tiden holder mig inde i det, selv når jeg slår dårlige slag. Og når jeg grinder godt, så slapper jeg mere af på banen, og så kommer de rigtigt gode resultater også, fortæller Nicolai Kristensen, der i april vandt “Master of the Monster” på Europa Tour banen, Green Eagle Golf Club ved Hamburg efter en drabelig duel med Rasmus Højgaard. 

Nicolai Kristensen indleder sin jagt på succes ved Esbjerg Open by EnergiMetropol Esbjerg onsdag morgen kl. 08:10.  

Hård modstand ved Esbjerg Open by EnergiMetropol Esbjerg
Ved Esbjerg Open by EnergiMetropol Esbjerg skal “Knist” dyste mod bl.a. Niklas Nørgaard Møller, Nicolai Højgaard, Morten Ørum Madsen, Oliver Suhr, norske Elias Bertheussen og stærke svenskere som Christopher Feldborg Nielsen, Jesper Billing og Oliver Gillberg. 

Præmiesummen er 300.000 kroner, og du kan følge med LIVE på ECCO Tourens hjemmeside fra onsdag morgen kl 07:30. 

Du kan se starttider for onsdagens runde her