Skjoldenæsholm Golf klar til Made in Denmark kvalifikation

Skjoldenæsholm Golf Center har med sine to 18-hullers baner de perfekte faciliteter for "kæmpeturneringen", Made in Denmark Qualifier 2016.
Skjoldenæsholm Golf Center har med sine to 18-hullers baner de perfekte faciliteter for “kæmpeturneringen”, Made in Denmark Qualifier 2016.

Torsdag i næste uge begynder Made in Denmark Qualifier på Skjoldenæsholm Golf Center, og et rekordstort felt skal dyste om de tre Made in Denmark pladser, der er på højkant.

236 spillere jagter tre pladser
For i alt 236 spillere begynder jagten på en plads ved Made in Denmark torsdag den 4. august. Flere af de etablerede ECCO Tour spillere har allerede én eller flere gange deltaget ved Made in Denmark og modtaget ovationer på Himmerland Hill, men for en lang række andre spillere i feltet har drømmen om et besøg på Himmerland Hill lidt andre perspektiver.

Handicap-grænsen i kvalifikationsturneringen er 4,4, og det har fået mange dygtige elitespillere og klub-proer til at prøve lykken, hvilket har medført det rekordstore felt på 236 spillere.

Fantastiske faciliteter muliggør kæmpeturnering
Feltets størrelse er kun muliggjort af Skjoldenæsholm Golf Centers fornemme 2 x 18 huller samt af kommunal opbakning fra Ringsted Kommune. 

– Vi er stolte over at være vært for Made in Denmark Qualifier i år. Vi ser frem til en uge med en fantastisk stemning, og skylder også Ringsted Kommune en tak for opbakningen i projektet, fortæller Golf Manager i Skjoldenæsholm Golf Center, Peter Jespersen. 

– Vi har to gange 18 huller af rigtig høj kvalitet, og træningsfaciliteter der kan kapere det usædvanligt store felt. At vi kan facilitere en så stor turnering er et kæmpe skulderklap til alle i klubben, uddyber Jespersen, der mener, at spillerne kan se frem til to baner der begge kan udfordre spillerne.

Old Course en glædelig overraskelse
– ECCO Tour spillerne kender jo efterhånden Trent Jones Jr. Course rigtigt godt, men jeg tror faktisk, at mange af dem vil nyde også at spille vores Old Course. Banen står måske udadtil lidt i skyggen af Trent Jones Jr. Course, men blandt vores medlemmer findes en enorm kærlighed til Old Course. Så mon ikke både sponsorer og professionelle får sig en positiv overraskelse.

Made in Denmark Qualifier by Ejner Hessel afvikles på Skjoldenæsholm Golf Center 04. - 06. august. I alt vil seks spillere lørdag den 6. august have kvalificeret sig til en optræden ved Made in Denmark og besøg på en tætpakket Himmerland Hill. (Foto: Lars Møller)
Made in Denmark Qualifier by Ejner Hessel afvikles på Skjoldenæsholm Golf Center 04. – 06. august, og for de tre bedste vil dette billede blive til virkelighed tre uger senere på Himmerland Hill. (Foto: Lars Møller)

Forskellige forudsætninger men samme målsætning
Spillerne i feltet kommer med vidt forskellige baggrunde, men fælles for dem alle i denne uge er, at de skal forsøge at slutte i top-3 og sikre sig en plads ved Made in Denmark. For nogle synes den mission mere realistisk end for andre, for mens nogle har haft måneder til at foreberede sig, må andre i feltet sågar tage en halv fridag hver turneringsdag, for at kunne udleve drømmen om en plads ved Made in Denmark.

– Det glæder mig helt vildt, at så mange spillere er tilmeldt turneringen. Jeg håber, at vi kan få et par “ukendte” navne med helt frem i kampen om Made in Denmark pladserne, men realistisk set, så bliver det svært. De bedste spillere på ECCO Touren er topprofessionelle og rigtigt dygtige, så det vil kræve noget ganske særligt for en “fyraftens-pro” eller dygtig amatør, tror jeg. Men lad os håbe, siger ECCO Tour pressechef, Brian Vester.

En fantastisk oplevelse på to lækre baner
– Men jeg vil gerne garantere, at alle får en fantastisk oplevelse uanset resultatet i næste uge. At dyste i en stor, professionel turnering er helt sikkert noget, der giver hår på brystet, og så vidt jeg kan fornemme, så har de fleste “outsidere” også lidt andre målsætninger, der ikke nødvendigvis står og falder med en top-3 placering, fortæller Brian Vester.

– Jeg har netop været forbi klubben, og begge baner er i fantastisk stand. Spillerne kan godt glæde sig, og jeg tror især at besøget på Old Course kommer til at overraske dem. Alle ved, at Trent Jones Jr. Course er en fantastisk golfbane, men at Old Course holder et så højt niveau, tror jeg, kommer bag på de fleste, slutter Brian Vester.

Made in Denmark Qualifier afvikles fra 4. – 6. august på Skjoldenæsholm Golfcenter, og der er gratis entré alle dage.

Du kan desuden tilmelde dig ECCO Tourens LIVE TV konto, så du får direkte besked, næste gang der sendes LIVE golf. Det gør du her.

Se tilmeldingslisten til Made in Denmark Qualifier her.