Svensk sejr ved Thisted Forsikring Championship i Aalborg

Alexander Wennstam (tv.) vinder Thisted Forsikring Championship 2019, mens Hamish William Brown blev bedste dansker på fjerdepladsen.

Alexander Wennstam snuppede fredag sejren ved Thisted Forsikring Championship i Aalborg Golf Klub. Elias Bertheussen blev nummer to, mens Hamish William Brown blev bedste dansker.

Wennstam var suveræn på finaledagen, og selvom han startede dagen et par slag efter den førende, så overtog han omgående førstepladsen. Med en fornem bogey-fri 66er fangede konkurrenterne aldrig den tidligere Challenge Tour spiller som i samlet 11 under par kunne snuppe vinderchecken.

Norske Elias Bertheussen, der også i flere omgange har spillet på Challenge Touren, sluttede på en delt andenplads sammen med islandske Haraldur Magnus, to slag efter Wennstam.

Lokal amatør blev bedste dansker og bedste amatør
Bedste dansker blev amatørspilleren, Hamish William Brown, som sluttede på en imponerende fjerdeplads, og den lokale Aalborg-spiller blev ligeledes bedste amatør. Et stærkt resultat, som bestemt levede op til forventningerne og forhåbningerne for ugen. 

– Jeg er rigtig godt tilfreds med ugen. Jeg har spillet virkelig godt, og især runden i går i de svære betingelser, kunne have været rigtigt lav, sagde en tilfreds Hamish Brown.

– I dag var lidt stolpe ud, synes jeg. Jeg skulle have været nogle slag bedre, men dels fik jeg ikke holet nogle putts, og dels slog jeg den ikke tæt nok på til at kunne presse de førende, uddybede Brown efter præmieoverrækkelsen.

Kravler frem på Made in Denmark Amateur Ranking
Ved præmieoverrækkelsen fik Hamish Brown overrakt et par ECCO sko for “Best Amateur”, men med den titel følger også nogle gode point til Made in Denmark Amateur Ranking, som blev introduceret inden denne sæson. På Made in Denmark Amateur Ranking kvalificerer de tre bedste sig til Made in Denmark Challenge by FREJA i Ry, og efter denne uge resterer der blot en enkelt ECCO Tour turnering til den rangliste. 

 – Det er bestemt noget, vi går meget op i. Vi amatører snakker en del om den rangliste og følger meget med. Det kunne være mega fedt at komme med til Challenge Touren i Ry, slutter Hamish Brown, som nu er tæt på at det ønske går i opfyldelse. Det kræver dog et godt resultat ved Tinderbox Charity Challenge om 14 dage, så han kan kravle ind i top-3.

Anders Emil Ejlersen sluttede på syvendepladsen, og den flotte placering bringer – ligesom Hamish Brown – Ejlersen meget tæt på en plads ved Made in Denmark Challenge Presented by FREJA til august. Du kan se stillingen på Made in Denmark Amateur Ranking her

Der var desuden top-10 placeringer til Christian Dahl, Jakob Kollerup og Victor Sidal Svendsen, mens Jens Christian Tvergaard, Christian Jacobsen og Mathias Gladbjerg sluttede som nummer 12. 

John Axelsen, der ellers lå godt til inden finaledagen, sluttede som nummer 19. Axelsen fik en forfærdelig start på sin finalerunde med en triplebogey på første hul, og det ødelagde principielt hans chancer for et topresultat.

August Thor Høst, der allerede har vundet Made in Denmark Amateur Ranking sluttede som nummer 25 i denne uge. Et pænt resultat, men man er efterhånden begyndt at kigge højere op i stillingen efter talentfulde Høst.

Ikke en god dansk uge for pro’erne
GolfBox Nordic Golf League Ranking var det ikke en god uge for danskerne. Flere af de mest seriøse konkurrenter (heriblandt Wennstam og Bertheussen) til de fem oprykningspladser til Challenge Touren løb med store præmiechecks, mens ingen af de bedste danskere fik nævneværdige point. Morten Ørum Madsen indtager fortsat andenpladsen, mens Niklas Nørgaard Møller er nummer fire og Nicolai Kristensen nummer syv. Det hele er dog ekstremt tæt på den rangliste netop nu.

Du kan se resultatet af Thisted Forsikring Championship her

Du kan se stillingen på GolfBox Nordic Golf League Ranking her.

Du kan se stillingen på Made in Denmark Amateur Ranking her.