To danskere tæt på Made in Denmark deltagelse

Daniel Løkke (tv.) har gode chancer for at kvalificere sig til Made in Denmark. (foto fra Made in Denmark Challenge)
Daniel Løkke (tv.) har gode chancer for at kvalificere sig til Made in Denmark. (Foto fra Made in Denmark Challenge pressemøde sammen med blandt andre Anders Hansen (th.)

I næste uge afvikles Made in Denmark Qualifier by Ejner Hessel i Silkeborg Ry Golfklub, og allerede inden turneringsstart ser det rigtigt godt ud for to ECCO Tour danskere.

Ved Made in Denmark Qualifier spilles nemlig om tre pladser til Made in Denmark i Himmerland til august. Kvalifikationsturneringen er dog samtidig sidste turneringen tællende på ECCO Tour ranglisten, Race to Himmerland, hvortil der ligeledes uddeles tre wild cards.

Race to Himmerland ranking ligger danske Daniel Løkke nummer to, mens Martin Ovesen er placeret på tredjepladsen. Formår de at holde sig i top-3 på denne liste efter Made in Denmark Qualifier, er de klar til ”den rigtige” Made in Denmark, til Himmerland Hill og til kampen mod Thomas Bjørn, Darren Clarke og alle de andre verdensstjerner.

– Det ville være fantastisk at spille med i Himmerland igen i år, lyder det fra Daniel Løkke.

– Selvom det betyder, at man ikke får indsamlet point til ECCO Tour og Nordic Golf League Ranking den uge, så er det stadig en oplevelse, jeg ikke vil gå glip af, uddyber Daniel Løkke.

– Stemningen er fantastisk, og det er fedt at få et indblik i livet på den tour, jeg håber en dag at skulle slå alle mine golfslag på, afrunder Daniel Løkke, der via en god sæsonstart ligner et godt bud på en af de fem ECCO Tour spillere, der efter sæsonen bytter ECCO Touren ud med Challenge Touren i 2016.

Sådan kvalificerer de sig
Og for Daniel Løkke og Martin Ovesen er chancerne for Europa Tour golf endda endnu større end ved første øjekast. Wild card systemet fungerer nemlig således at de tre bedste ved Made in Denmark Qualifier by Ejner Hessel (den bedste dansker er sikret et af de tre wild cards) uddeles først. Det betyder, at de tre spillere, der kvalificerer sig via Made in Denmark Qualifier, trækkes ud af rangliste-kvalifikationen.

De fleste spillere på ranglisten skal for at overhale Løkke og Ovesen bruge en check så stor, at det vil kræve, at de slutter i top-3 ved Made in Denmark Qualifier. Disse spillere er således ikke en trussel for Løkke og Ovesen på ranglisten, da de så i stedet vil få deres wild card via Made in Denmark Qualifier.

Det betyder igen, at de spillere der kan spolere den danske Europa Tour drøm og fortrænge Daniel Løkke og Martin Ovesen fra top-3 på Race to Himmerland ranglisten er ganske få.

For at undgå matematisk uheld og eliminere enhver tvivl kan Daniel Løkke og Martin Ovesen også bare snuppe billetten ved at slutte blandt de tre bedste ved Made in Denmark Qualifier by Ejner Hessel, der begynder onsdag den 29. juli i Silkeborg Ry Golfklub. Begge har niveauet, og begge har ligeledes vist, at formen er der. Nu skal de bare snøre sækken.

Du kan se startlisten ved Made in Denmark Qualifier by Ejner Hessel her.

Du kan se Race to Himmerland Ranking her.