23. plads vil sikre Nicolai Kristensen Challenge Tour kort

Nicolai Kristensen skal “bare” slutte i top-23 i denne uge, så er han sikker på et Challenge Tour kort i 2020

Finalen på Nordic Golf League afvikles fra onsdag til fredag i Estland, og her har Nicolai Kristensen en gylden chance for at spille sig på Challenge Touren. 

Det er kun Nicolai Kristensen og Jarand Ekeland Arnøy der kan snuppe femtepladsen på GolfBox Nordic Golf League Ranking, og i det interne regnskab har Kristensen en kæmpe matchbold.

Danskeren er 5.678 euro foran sin norske modstander, og så stort et beløb kræver en sejr. Samtidig kan Kristensen med en beskeden check på blot 340 euro fjerne enhver matematisk tvivl og selv sikre sig kortet. Det betyder, at Nicolai Kristensen er på Challenge Touren hvis:

  • Jarand Ekeland Arnøy IKKE vinder Tour final
  • Nicolai selv slutter på en 23. plads eller bedre

Holder fokus på sig selv..
Oddsene må siges at være på Nicolai Kristensens side, omend den formstærke nordmand godt kunne finde på at spille med om sejren på fredag. 

– Jeg skal bare koncentrere mig om mig selv og om at lave et ordentligt resultat herovre. Jeg spiller godt i øjeblikket, og hvis jeg fortsætter med det, så skal jeg nok slutte i top-23, sagde Nicolai Kristensen inden dagens runde, hvor han efterfølgende skød 71, et slag under par. 

Norske Jarand Ekeland Arnøy så ellers skræmmende ud fra start, og var fem under par efter turneringens første ni huller. Han gik lidt i stå, og det ser stadig lyst ud for Nicolai Kristensen. 

Du kan følge med LIVE her

Disse spillere er allerede sikret oprykning til Challenge Touren 2020:

  • Niklas Nørgaard Møller
  • Christopher Sahlström
  • Elias Bertheussen
  • Haraldur Magnus
  • Gudmunder Kristjansson (har 3 sejre, hvilket betyder oprykning)

Skulle svenske Oliver Gillberg vinde i denne uge, så vil det også være hans tredje sejr i denne sæson. Og selvom han fortsat vil være et stykke fra top-5, så betyder de tre sejre, at han tildeles et ekstra Challenge Tour kort til 2020. På den måde kan sæsonen faktisk byde på hele syv direkte oprykkere til Challenge Touren.