Højgaard stormer frem i Spanien – øjner nu sejr i sin debut

Nicolai Højgaard brugte blot 63 slag på dagens runde af Mediter Real Estate Masters

Nicolai Højgaard var forrygende på dagens runde af Mediter Real Estate Masters på PGA Catalunya Resort og lugter nu sejren i sin første turnering som professionel.

Med en runde i 63 slag, syv under par, bragede den 17-årige golfkomet op gennem feltet til en delt fjerdeplads.

Højgaard diskede op med syv birdies og en eagle på dagens runde, og selvom han lavede bogey på det ellers overkommelige 18. hul (hans niende), fandt han hurtigt melodien igen. 

– Jeg spillede rigtigt godt i dag. Jeg kom godt fra tee, og jernslagene var skarpe. Så jeg gav mig selv rigtigt mange gode chancer i dag, forklarer Højgaard.

I fem under par deler Nicolai Højgaard fjerdepladsen med bl.a. Mark Haastrup, og torsdag skal de ud og jagte sejren.

– Jeg er 100 % tændt på at jagte sejren i morgen, slutter en smilende Højgaard der for knap et år siden vandt sin første ECCO Tour sejr. Da var han blot en 16-årig amatør.

Islandske Gudmundur Kristjansson fører i otte under par, så sejren er bestemt indenfor rækkevidde for både Højgaard og Haastrup. Den stærke nordmand, Jarand Ekeland Arnøy er nummer to i syv under par.

Frederik Dreier er i fire under par placeret som nummer otte, mens Oliver Hundebøll, Rasmus Højgaard og Peter Launer Bæk ligger nummer 11 i tre under par. 

Torsdag afvikles finalerunden af Mediter Real Estate Masters på Tour Course på PGA Catalunya Resort. Og det var netop på Tour Course, at Nicolai Højgaard i dag var flyvende. Det er en bane, hvor man sagtens kan gå over par, men det er også en bane, hvor godt spil kan resultere i en stribe af birdies.

Du kan følge finalerunden på LIVEscoring hele dagen her