Nicolai Kristensen med kniven for struben – amatørmakker håber det bedste

Nicolai Kristensen vandt i april Master of the Monster på Green Eagle efter en drabelig duel med Rasmus Højgaard. Her ses han sammen med ejerne af Green Eagle Golf Club, Ralf Luhmann og Michael Blesch.

Fredag starter ECCO Tour finalen, “Race to Himmerland presented by FREJA” på Himmerland Golf & Spa Resort, og mens alle gerne vil vinde, så hører Nicolai Kristensen til blandt dem, der har mest på højkant. 

Inden denne uge indtager vestjyden femtepladsen på GolfBox Nordic Golf League Ranking, men for en sjælden gang skyld, så lyver stillingen. Gudmundur Kristjansson, der er placeret bag Kristensen, har nemlig allerede vundet tre gange i indeværende sæson, og har dermed sikret sig ét af de fem Challenge Tour kort til næste sæson. Således er Kristensens femteplads reelt en sjetteplads. 

Foran Nicolai Kristensen har Haraldur Magnus fra Island åbnet et halvstort hul, hvorfor danskeren skal sikre sig et topresultat i enten denne uge eller ved finalen i næste uge i Sverige. Denne uges Race to Himmerland presented by FREJA er den mest pengestærke, og derfor er der ingen grund til at udsætte tingene til næste uge. 

Afvikles som en Pro-Am – kan finde støtte hos sin makker
Race to Himmerland presented by FREJA afvikles som en Pro-Am, således at en profesionelle spiller sammen med en amatør i en sideløbende Pro-Am konkurrence. Og her optræder Nicolai Kristensen på holdet, Dansk Vinhandel 1.

Trods identiske efternavne, så er holdet “Dansk Vinhandel 1” bestående af Nicolai Kristensen og Martin Kristensen ikke et familie-hold. Til gengæld trækker de begge tråde til Vestjylland, og de har da også en relation, der rækker lidt længere end geografien.

Ejer af Dansk Vinhandel, Martin Kristensen, gik så sent som i maj caddie for netop Nicolai ved Made in Denmark by FREJA på Himmerland Golf & Spa Resort, ligesom han også til tider hjælper Nicolai med livet som professionel golfspiller i det omfang, det er muligt. 

– Nicolai er en fantastisk fyr. Han hører til blandt de absolut mest seriøse og arbejdsomme spillere på ECCO Touren, og den slags hårdt arbejde værdsætter jeg meget. Derfor hjælper jeg også Nicolai i det begrænsede omfang, det er mig muligt, forklarer Martin Kristensen. 

Det handler kun om Nicolai
Og selvom det reelt er sponsorer og amatører, der økonomisk muliggør denne uges Race to Himmerland presented by FREJA, så ved Martin Kristensen godt, hvordan hans prioritering er de kommende dage, og hvem det drejer sig om på golfbanen. 

– Det vigtigste er helt klart, at Nicolai spiller godt. Jeg glæder mig til nogle hyggelige dage heroppe, men jeg ved, hvor meget det betyder for Nicolai, så det smitter naturligvis af på mig. I Pro-Am’en kunne det være sjovt at klare cuttet og spille med søndag, men det er helt klart Nicolais resultat jeg kommer til at følge mest med i. Og for hans skyld, vil jeg da håbe, at vi skal spille søndag, for med mit niveau, så betyder det nok, at han har spillet helt fantastisk, uddyber Martin Kristensen humoristisk. 

Og Martin Kristensen håber også, at formatet og hans eget tilstedevær måske kan få Nicolai Kristensen til at finde topspillet frem på sæsonens mest kritiske tidspunkt og i en situation, hvor det kan være svært at holde nerverne i ro.

– Jeg håber, at vi kan gå derude og hygge os rigtigt meget. Det plejer vi at kunne. Hvorvidt jeg som sådan kan hjælpe med noget på runden, det ved jeg ikke, men jeg håber, at jeg kan få ham til at slappe af og på den måde levere sit absolut bedste golf. Han har haft en fantastisk sæson, og jeg synes, han har fortjent en plads på Challenge Touren næste år, slutter Martin Kristensen. 

Du kan følge Nicolai Kristensen og de øvrige spillere LIVE fra fredag morgen via vores Livescoring

Starttider for fredagens runde finder du her.