Tobias Edén vinder Frederikshavn Championship presented by Sydbank

Det har været en blæsende og svær dag i Frederikshavn, hvor vinderen af Frederikshavn Championship presented by Sydbank skulle findes.

Dagen startede med Zander Lui Rivas i front i syv under par, to slag efter på andenpladsen var Lasse Jensen. Zander og Lasse slog ud i førerbolden med Jakob Kollerup klokken 08:00, og her startede Zander med en bogey, mens Lasse Jensen lavede en birdie. Allerede efter et hul stod de to lige, og resten af dagen blev også tæt, hvor føringen skiftede frem og tilbage. 

Tobias Edén der i første runde gik turneringens bedste runde i 66 slag, hvilket er ny banerekord, havde en svær dag på turneringens anden runde, hvor han faldt tilbage i feltet. Dagen i dag var dog anderledes, og svenskeren viste gode takter på forni med fire birdies. Efter 17 spillede huller var svenskeren tre under banens par. Med en par på det meget svære og smalle hul 18 ville Tobias vinde turneringen. Tobias formår at holde bolden i banen, og giver sig selv et lille putt for par. Tobias holer puttet, og kan med et stort smil samle bolden op af hulet foran de mange fremmødte tilskuere, nu med titlen som vinder af Frederikshavn Championship presented by Sydbank. 

Frederikshavn Championship presented by Sydbank var den sidste turnering inden Challenge Touren i Esbjerg, derfor var der vigtige point at hente i Frederikshavn. De fem bedste spillere på Road to Europe ranglisten og Race to HimmerLand vil kvalificere sig til Challenge Touren næste uge.

Road to Europe ranglisten
1. Lassen Jensen
2. Joakim Wikström
3. Jesper Kennegård
4. Hannes Rönneblad
5. Robert S. Karlsson

Race to HimmerLand ranglisten
1) Joakim Wikström
2) Lasse Jensen
3) Tobias Edén
4) Christopher Feldborg Nielsen
5) Zander Lui Rivas

Det bliver to spændende og vigtige uger i Esbjerg, når der skal spilles de to Challenge Tour turneringer; Made in Esbjerg Challenge Presented by FREJA & Total og Sydbank Esbjerg Challenge. Der skal spilles om store pengesummer og vigtige point mod European Challenge Tour. Præmiesummen i begge turneringer er på 200.000 Euro (ca. 1,5 mio kr.)