Verdensmester nærmer sig toppen ved Thisted Forsikring Championship

John Axelsens spiller fredag med om sejren ved Thisted Forsikring Championship i Aalborg Golf Klub.

John Axelsen avancerede kraftigt på dagens runde af Thisted Forsikring Championship i Aalborg Golf Klub, og karrierens første ECCO Tour sejr er nu indenfor rækkevidde.

John Axelsen kom Aalborg Golf Klubs krævende anlæg rundt i 67 slag, fire under par, og dermed går han ind til fredagens finalerunde på en delt sjetteplads i samlet fire under. Dagens scorekort var en farvestrålende affære med hele to eagles, fem birdies, tre bogeys og en dobbelt bogey, så der var god underholdning for tilskuerne.  

Helt i front ligger islandske Haraldur Magnus i otte under par. “Haddy” gik dagens bedste runde i 66 slag, efter en anderledes stabil omgang golf. Fem birdies og 13 pars blev det til på den svære bane. Elias Bertheussen var den eneste, der på dagen kunne matche Haraldur Magnus’ 66er, og i syv under par totalt, er Bertheussen blot et slag efter inden fredagens finale.

Stærke danske amatører spiller med om sejren
På en delt fjerdeplads ligger de to danske amatører, Sebastian Friedrichsen og Anders Emil Ejlersen, der bare fortsætter med at imponere. Begge kom torsdag rundt i 70 slag, og i samlet fem under par er mulighederne for både sejr og topresultater rigtigt gode. Et godt resultat vil også kunne sikre begge spillere en plads ved Made in Denmark Challenge by FREJA i Ry via Made in Denmark Amateur Ranking.

Også det lokale håb, Hamish William Brown sprudlede torsdag. Brown kopierede Axelsens bedrift, og han er således også på en sjetteplads før fredagens finale i samlet fire under par.

En række af feltets store kanoner skød sig også i position på torsdagens runde. De tidligere Challenge Tour spillere, Alexander Wennstam, Elias Bertheussen og Niclas Johansson er også med helt fremme i top-6, hvorfor fredagens finalerunde bliver en seriøs test for de danske amatør-talenter. Nu får de i hvert fald lov at måle sig med de bedste på ECCO Touren. 

Ligner de “åbne amatør-mesterskaber”
Ganske bemærkelsesværdigt er det, at Thisted Forsikring Championship inden finaledagen ligner en fest for de danske amatørspillere. Faktisk er de fem bedste danskere i stillingen inden finaledagen amatørspillere. Og med den nye Made in Denmark Amateur Ranking, så betyder det lidt ekstra spænding. 

Du kan se stillingen ved Thisted Forsikring Championship her

Spillet starter fredag morgen, og der er gratis entré i Aalborg Golf Klub hele dagen.