Vigtig info! Nu bliver det markant sværere at komme på ECCO Tour

Det bliver nu sværere at få en plads i feltet ved en ECCO Tour. Har du ikke en kategori fra i år, så skal du spille ECCO Tour Q-School, hvis du vil spille ECCO Tour næste år.
Det bliver nu sværere at få en plads i feltet ved en ECCO Tour. Har du ikke en kategori med fra i år, så skal du spille ECCO Tour Q-School, hvis du vil spille ECCO Tour i 2016

ECCO Tour strammer nu reglerne for deltagelse på touren gevaldigt, og fremadrettet bliver det markant sværere at få en plads i en ECCO Tour turnering.

Færre spillere i feltet i 2016
Mest opsigtsvækkende er det, at feltet ved ECCO Tours reduceres ved de fleste turneringer i 2016. Samtidig ændres reglerne for kvalifikationen også.

Så er man udenfor top-70 på årets Nordic Golf League rangliste, og spiller man ikke ECCO Tour kvalifikation i Skjoldenæsholm Golf Center 5. – 6. oktober, så kommer man ikke til at spille ECCO Tour næste år. Er man i top-108 på den rensede liste, så er man dog direkte kvalificeret til Q-School Final Stage.

Flemming Astrup forklarer
– Vi har efter samtaler med bla. vores spillerråd, besluttet at lave en generel reducering i antallet af spillere til hver turnering, siger Flemming Astrup.

– Det sker for at skærpe konkurrencemiljøet yderligere, men også fordi vi ønsker at fastholde cut grænsen på de hidtidige 45 spillere, og så synes vi, at 120 er et mere passende antal. Som det er nu, mister ca. 100 spillere cuttet ved hver turnering, og det er hård kost for mange. I fremtiden vil det tal ligge på ca. 65 i stedet.

– Ved et par turneringer, Made in Denmark Qualifier og NorthSide Charity Challenge, vil der dog være fuldt felt i 2016 også, men her vil jeg vurdere, at man stadig skal bruge en kategori for at komme til at spille.

Ingen Q-School – ingen ECCO Tour
Som følge af denne ændring sker der også en justering af ECCO Tourens kategori 14, som i fremtiden kun vil indeholde spillere, der har deltaget i den danske 1st stage Qualification som spilles på Skjoldenæsholm 5.-6. oktober.

– Fremadrettet vil man blive nægtet adgang til turneringerne i hovedsæsonen, såfremt man ikke har spillet kvalifikationen. Og vi ændrer ligeledes reglerne for Wildcards og invitationer, således at man nu maksimalt kan få 2 invitationer per sæson, slutter Flemming Astrup.

Så vil man spille ECCO Tour golf i 2016, og har man ikke allerede en kategori, så skal man omgående tilmelde sig ECCO Tour Q-School (NGL Stage 1 Q-School Denmark) på Skjoldenæsholm. Det kan du gøre her.

Hjælp din kollega
Da informationen er særdeles kritisk at få ud til alle danske golftalenter – professionelle som amatører, så håber ECCO Touren på hjælp fra spillerne.

– Jeg håber, at spillerne vil gøre hinanden opmærksom på ændringerne. Hvis man overser det, og ikke spiller kvalifikationen, så risikerer han en 2016 sæson helt uden ECCO Tour. Og det er bestemt ikke noget, der gavner karrieren, siger ECCO Tour presseansvarlig, Brian Vester.

Har du spørgsmål omkring din tilmelding, så er du velkommen til at kontakte ECCO Tour kontoret v. Malene Rossen på [email protected].

Har du spørgsmål til din kategori og dine spillerettigheder for 2016, kan du kontakte Brian Vester på [email protected].

Du kan finde relaterede artikler til ECCO Tour og Nordic Golf League Q-School nedenfor:

No Q-School – No ECCO Tour in 2016

Who has to play ECCO Tour and NGL Q-School?

Læs om og tilmeld dig Q-School Denmark